när man upptäcker att man levt två veckor i en lögn.....

Den 2013-09-30, kl 14:09:22
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Igårkväll upptäckte jag att jag levt i en lögn i två veckor. Mitt favvoprogram, downtown abbey, heter inte downtown abbey. Det heter DOWNTON abbey. Utan w. What the fuck????! Aja, det förklarade iallafall varför det inte funkade att söka på det på datorn, heheheh.
Idag är jag ledig. Har hittills inte gjort nånting typ, tagit en liten löptur (alltså, den var mini, min kondis är inte på topp whatsoever), strukit de sista grejerna som var kvar och snart ska jag och Ellinor dra och äta lunch. Lyyyyxmåndag alltså, är skönt att inte behöva jobba idag haha. Vet dock inte varför jag sitter inne med tanke på att solen skiner här i England; hösten här är inte som hösten hemma jag är van med. Tydligen. Nej nu ska jag gå ut, laterrr

dag tre av min otroligt händelserika helg

Den 2013-09-29, kl 18:30:45
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
Just nu sitter jag i matrummet då jag är portad från vardagsrummet där tjejerna sätter upp en show som jag ska få se på. Är min tredje barnvaktardag idag (fått ställa in aaalla planer jag hade för i helgen) och vi har hunnit va i kyrkan, hos grannen, på McDonalds, haft hit grannen och sen gått till dem igen.  Har till och med lyckats ha tjejerna ute nästan hela dagen i det fina vädret, fick tvinga in dem nu när jag började frysa och ville in, haha. Katie borde vara hemma snart hoppas jag, så jag slipper fundera över att göra middag eller så.  För det är jobbigt. Och tråkigt. Och ansträngande.... Och inte min grej helt enkelt!!!



tre snaps från idag, min pepparkaka var armlös....

slow saturday

Den 2013-09-28, kl 13:02:04
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Igårkväll smsade Katie mig och berättade att hon skulle behöva jobba även idag och frågade mig om jag skulle vilja gå på en gratis ansiktsbehandling idag i Barnet. "Jatackgärna!!!!" svarade jag och sagt och gjort så satte jag mig på bussen mot Barnet (efter lite om och men, hade inga pengar på busskortet och chauffören hade ingen växel på en £20 som var det enda jag hade.... Skulle inte få åka men då var det nån supersnäll kille som betala åt mig hahaha) och var på stället/centret kl 10. Kom hem för en sådär tjugo minuter sen och ansiktsbehandlingen var riktigt bra och avslappnande haha. Är liksom lugnt att jag måste jobba idag ändå!
Dock så hoppas jag att Katie blir färdig med jobbet tidigt så jag ändå kan göra något, fast verkar tyvärr inte riktigt så... Och Fritzy jobbar till elva eller något sånt ikväll igen, haha. Nog för att jag samtidigt gärna stannar hemma för vaknade sju imorse av mig själv, hmm.. Aja, jag märker ju!

TGIF

Den 2013-09-27, kl 20:02:29
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
blev en barnvaktar-dag igen då Katie blev fast på jobbet ikväll och Fritzy jobbar till elva eller något. Lite synd när jag hade planer med Veronica men det är ju inget att göra åt, det är ju mysigt att se film med tjejerna också! Längtar till om ca en timma när de duschat och lagt sig dock, för då kan jag glo några avsnitt downtown abbey, har inte blivit sååå mycket av det på senaste tiden hahaha.

Får se hur mina planer blir imorgon... Hade tänkt vara med Cathy från min klass under dagen och sen dra ut och festa på kvällen, men Fritzy jobbar och det kan hända att Katie också måste jobba så då blir det att ställa in åtminstone planerna med Cathy, tråkigt nog. Men finns ju andra helger liksom!
Idag var jag och fikade med en tysk tjej som bor i närheten av mig vilket var grymt kul! Okeeej vadå supertråkig blogg jag har??? Ber om ursäkt hahaha

JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA, JA MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR

Den 2013-09-27, kl 12:37:00
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
ooooch nu har jag officiellt grattat min syster på tre olika sätt! yay duktig madde. 
 
haha ska bjuda dig på tårta när du kommer fia, saknar diiiig. och nu får du en bildbomb yay
 
 
haha ses snart snygging!

inte min dag idag skulle jag tro

Den 2013-09-26, kl 14:59:40
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
Imorse när jag vaknat och i vanlig ordning kollade instagram så fick jag veta att den första snön har kommit där hemma. "Okej??" tänker väl ni från södra Sverige/ni som inte älskar snö "kul ens?!! Palla snö i september och snö är inte ens kul/fränt/whatever och big deal???" DET E EN BIG DEAL. Eller nej egentligen inte, men det är konstigt att missa den första snön, eftersom jag aldrig gjort det förr och tanken på att jag skulle göra det hade faktiskt aldrig slagit mig. Okej, jag va beredd på att inte ha snö på julafton, men missa första snön??? Otänkbart! Blev som ni kanske förstår rätt upprörd när jag insåg detta, haha.
Sen fortsatte min otur. Var i vanlig ordning sen till bussen, så när jag klev på bussen som skulle ta mig till busstationen så jag kan ta mig till skolan och skulle betala, så hade mitt monthly buspass gått ut. Heh, kul. Blev bara att punda ut £2.40 för varje buss jag skulle ta (btw såg ni hur rolig jag var där???? Punda ut pund, hahahahahha, där fick jag till den!) så det var ju jävligt surt... Är iallafall hemma och käkar lunch nu men ska snart hämta mina kids som båda ska va med kompisar, tror jag. Blir väl... fullt upp, så att säga!

favvolåt just nu

Den 2013-09-25, kl 21:14:49
Filed in Musik, Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
 
 
nöter denna låten ca hela tiden och ska snart börja göra min läxa till imorgon. roligt osv

TJA

Den 2013-09-23, kl 22:50:25
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
tydligen har min kropp och skaffat sig förkärlek till att vara sjuk. Okej, jag blir väl inte precis förvånad då det varit såhär sen förra sommaren, men ändå liksom. Hur kul är det att få feber igen när man äntligen blivit kvitt all hosta och grejer??? Låt mig svara er, inte kul alls. 
Nu sitter jag nere i köket i någon av tjejernas morgonrock och gör min läxa till imorgon. Barnvaktade från klockan sex vilket innebar att jag var ledig fram tills då och sen såg en film med tjejerna tills det var dags att sova. Not hard. Men jag klagar inte, älskar såna här dagar, tro det eller ej! Hehe. Nu ska jag göra ännu en kopp te och tröstäta lite glass, för det får man faktiskt när man har feber. Jag lovar.

erkänn att morgonrocken är fett söt. tror jag ska sno den.

never play cards with a man named Doc

Den 2013-09-22, kl 19:11:35
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
igår var jag på common core skills kurs i sex timmar i Westferry (vilket var lite problematiskt då Northern Line, Central line OCH DLRen låg nere) och efter den drog jag in till Kensington och mötte upp Emilia och Anna. Vi gick och spelade bowling (jag vann!!!!!!) och bara hängde. Skön lördag. 
idag trotsade jag min trötthet och klev upp när alarmet ringde, åkte in till centrala London och gick på frukosten på Scandikitchen. Drack oboy och åt kanelbulla och pratade med alla och sen gick vi till SugarSin och köpte svenskt godis... hehehe. OCH så köpte jag en träningströja som är långärmad, sååååå nu ska jag väl börja försöka ta tag i min träning och så.... FÖRSÖKA. Nu däremot så catchar jag upp med xfactor eftersom jag missat två avsnitt och planerar att se det som är ikväll. Kommer dock inte kunna se Downtown Abbey som har säsongspremiär ikväll, har ju fortfarande kvar en säsong att kolla på innan jag är ikapp.. Ledsen tjej hära!! Nä nu ska jag fortsätta kika xfactor, cyaaa

saknar mina tjejer (och alla andra)

Den 2013-09-20, kl 21:04:55
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
kan ni komma hit nu tack på förhand




(ps Jobi det äger att du (och mamma och Fia och din mamma och Julia och Cristina) kommer snartttttt)

I'm not you, now that would be disastrous

Den 2013-09-20, kl 18:15:57
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
idag bestämde sig vädergudarna här i england för att regn suger och att sol äger, och hipsvips så var solen framme igen! Helt klart nöjd Madde som insåg det där vid tolv, hehe.
Vaknade tidigt idag, kvart över sju typ, av att Scarlet och Daisy kom upp och väckte mig och sa att det var dags för frukost och att jag skulle ta med dem till skolan - tydligen hade Katie fått ett jobb som börjat tidigt och då ringt hem och sagt det. Klev upp och tog med dem till skolan, åkte hem och städade + strök innan jag gick och mötte Julia för en fika här i North Finchley. Länge sen jag träffade henne så det var roligt! Har även suttit ute i solen och läst lite men gick in för att kolla upp hur jag ska ta mig till min kurs imorgon .... Behöver bara byta buss två gånger. YIPPIE. Måste däremot gå vid sju/halvåtta från huset för att ta mig in till busstationen och så, så har tackat nej till att gå på pub med Veronica och ska nog bara vara tråkig och stanna hemma framför säsong tre av Downtown Abbey, hehehe. Ja, jag är beroende, jag erkänner.....
 
 
favvooooserien

har ju en sån spännande vardag alltså

Den 2013-09-19, kl 20:47:48
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Idag har det varit rätt fullt upp med skola, "playdate" med Meri och hennes kid i vårat hus och nu ska jag sitta barnvakt. Inte för att jag precis gjort någonting innan - Katie och Fritzy har tagit hand om allting sedan middagen och det enda jag gjorde var att läsa lite med Scarlet nu innan hon gick och la sig. Och nu ska jag börja barnvakta men  tjejerna är ju redan i säng så ska nog gosa ner mig i soffan och se lite film, mest för att ta en paus från downtown abbey, hehe. 
Händer inget vidare intressant i mitt liv för tillfället; jobbar (eller vad man nu egentligen ska kalla det) och går i skolan. Och inser hur mycket jag avskyr folk som snyter sig offentligt och stoppar snorpappret i fickan. Allmänt trist och inget vidare att skriva om precis. Måste ta mig ut och göra någonting snart! Blir nog även en tråkig helg igen då jag ska på kurs på lördagen och sen inte har några planer för söndagen tror jag, men det är skönt ändå. Nej, nu kallar filmen. Laterrr

and for once it might be grand, to have someone understand

Den 2013-09-17, kl 17:55:05
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Tog med tjejerna till skolan idag och det blev en liten lätt panik då vi vad sena och var tvungna ta bussen och kom fram en minut innan de började. Haha, ja, vi hann i alla fall i tid. Efter det tog jag bara bussen till min egen skola, gjorde klart min läxa och hade min tretimmarslektion. Och fick mer läxa, såklart. "It's not as bad as it sounds like" sa min lärare samtidigt som hon gav oss fem sidor i boken att göra plus två worksheets. Not as bad as it looks? Jo tjena. 
Åt lunch efter skolan med Nora och Frida innan jag drog hemåt. Sitter nu och ser Beauty and the Beast med flickorna, vilket är sååå kul/skönt/mysigt/härligt. Den är ju bara SÅ bra!

ännu en vecka

Den 2013-09-16, kl 18:20:00
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0


Mina kids spelar super mario sports olympic eller vad tusan det nu heter. Och jag "ser efter dem", dvs sitter och chillar i soffan. 
Idag har jag tagit tag i strykandet och gjort bort allt det, pratat med Kajsa i telefon ett tag och ätit en jäkla massa. Sen gick jag och hämtade tjejerna på skolan, gick på simningen de har efter skolan varje måndag och nu är vi (äntligen) hemma. Katie eller Fritzy borde komma hem snart hoppas jag för jag börjar bli lite hungrig, hehehe. Okej nu kör de fäktning mot Luigi och Daisy verkar vinna, så ska vända uppmärksamheten ditåt nu. laterrrrrr

hur jag spenderar dagen

Den 2013-09-15, kl 14:38:23
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0


Ser Downtown Abbey mest hela tiden. Det äger. Och ska nog inte röra mig förrän jag ska ut och äta middag med Carina och kanske Eva och några till. Sååå skönt!

så jävla pizzasugen

Den 2013-09-14, kl 12:29:18
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 2
idag har jag lite "hemlängtan". Saknar pizzan hemifrån så jävla mycket. Eller kycklingsalladen - inget slår en kycklingsallad från Okey. Inget i hela världen. Inget.
Har redan skrivit åt Meri och tvingat med mig henne att käka pizza med mig senare. Kan ju inte gå bort från alla traditioner och sluta käka pizza efter en proper night out. Omöjligt. Okej, nu ska jag fortsätta att drömma om pizza ett tag till innan jag går ner och käkar frukost. see ya

känner mig som 7-17 år igen

Den 2013-09-13, kl 01:26:11
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
Världens bästa författare har alltså announcat att hon ska skriva manus till en ny film/filmserie. Harry Potter-världen ska alltså komma till liv igen. JK SKA SKRIVA MANUS TILL FILMER SOM HANDLAR OM FUCKING HARRY POTTER VÄRLDEN. Det kommer bli världens bästa filmer någonsin och jag är SÅ JÄKLA EXCITED.

Var bara tvungen att dela med mig av min glädje när jag äntligen fått bekräftat att det är helthelt sant (det stod på Aftonbladet till och med). Sååååååå glad. Men nu ska jag sova. Godnatt.

Thursday

Den 2013-09-12, kl 18:51:40
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Var på skolan för andra gången idag då. Kan redan konstatera att det där med skolan inte alls är min grej och att jag och Starbucks kommer bilda en onyttig vänskap då det ligger på vägen till busstationen och jag är obehagligt trött och omotiverad varje morgon jag ska till skolan. Heh.
Har fått mina första läxor idag och de ska vara inlämnade på tisdag, så får väl ta tag i mitt liv på måndag och göra dem. Känns bara så JÄVLA OVÄRT då jag redan läst Cambridge-kursen en gång, för vi gör typ exakt samma saker. För väl kanske hoppa upp en klass snart dock, typ nästa termin eller så. Men, för att vara lite mer positiv, så ska jag till Muswell Hill med några tjejer i min klass för att gå på en pub som är i en kyrka, eller något sådant. Blir nog roligt iallafall, måste bara kolla upp vilka bussar som tar mig dit och sådär!

Var i parken med mina tjejer, Meri och Flo idag igen efter skolan. Blir väl säkert så imorgon också, speciellt om Meri bestämmer att hon ska ta Flo dit, för då kommer mina kids tjata ihjäl mig tills vi går. Nej, men typ. Jaja, tur för dem att det är helt okejt kul i parken iallafall. 
Nu ska jag kolla bussar och sen käka mat, är sååå hungrig. adios min kära, trista blogg!

the grass is always greener, someone else's past is always cleaner. but I'm a believer that there's a fool in all of us

Den 2013-09-11, kl 18:37:00
Filed in Musik, Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
 

barnvaktar igen

Den 2013-09-10, kl 19:40:06
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0

Var på mitt college för första gången idag. Det sög lite. Vi gjorde nått test för att se vår nivå i engelska, drack te och lärde känna varandra lite. Hade tur på ett sätt då jag redan känner en tjej i min klass, Tina, och har träffat två till innan. Blir nog bra i slutändan... Ska dock kanske byta klass/dagar som vi är rätt många (18 st) och så, men ah, löser sig säkert.
Efter skolan gick jag och hämtade ett paket på posten (tack mamma!!!!!) och mötte upp Meri för lite donkenlunch innan vi åkte till tjejernas skola och hämtade upp dem. Är ju egentligen ledig på tisdagar men som Fritzy fyllde år igår skulle han och Katie ut och fira idag då båda var lediga, så jag sitter barnvakt. Var i parken med Meri och Flo och mina flickor ett tag innan det började regna, och nu är vi hemma och ser på film. Ska dock ta och duscha och lägga dem om sådär tjugo minuter, ska bli sköntttt.


detta kommer vara jag imorgon. redan skoltrött

Den 2013-09-09, kl 18:33:38
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
 

för jag tycker ju regn är så jäkla kul

Den 2013-09-09, kl 14:26:23
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
Idag regnar det. Typ mycket. Tror jag, i alla fall. Det är inte som om jag varit ut någonting och helt ärligt tänker jag inte röra mig från huset om jag verkligen inte måste. Ska inte ens hämta paketet som kommit till mitt post office idag bara på grund av att det regnar så mycket, utan jag ska ta det imorgon när jag är på väg hem från skolan istället. För jag måste ju liksom dit ändå, även fast det regnar. Tyvärr.
Fritzy fyller år idag också men ville absolut absolut inte ha en present, så ok sa jag och sparar mina pengar till i helgen när jag (mest troligt i alla fall) ska dra ut med Amanda, Sofia och Anna och alla andra som ville/ska med. Är ledig idag också då Fritzy tydligen var ledig och imorgon så ska jag sitta barnvakt på kvällen eftersom han och Katie ska ut. De ska väl fira hans födelsedag då båda är lediga, antar jag.
 
Okej, åter till regnet. Regn suger. Jag gillar inte regn. Det enda som är minsta bra med det är att jag har en orsak att vara osocial och inte röra mig från huset. Och det gillar jag av någon konstig anledning, haha, speciellt efter jag varit med massa människor flera dagar, så nu ska jag slå på en film och bara ... njuta av min ensamhet. Så, later guys!

IKEA

Den 2013-09-07, kl 19:34:58
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0

Åkte till Ikea idag med fem andra svenska tjejer, vilket var grymt roligt! Var dock så osvensk jag kunde där borta då jag åt fish n chips till lunch haha, men vafaaan är inte som att jag precis saknat köttbullar så mycket. Köpte iallafall ett doftljus så nu kommer mitt rum lukta så gott så!
Är hemma ensam nu och har ingen aning om vart de andra är eftersom de var borta när jag kom hem igen, men det är rätt skönt. Ska se x factor ikväll också, taggar redan!!! Imorgon blir det aupair-frukost och sen antingen picknick eller att träffa Maisie, vet inte riktigt ännu haha. Nått kul blir det iallafall!


hela mitt liv är lite spur of the moment just nu tror jag

Den 2013-09-06, kl 12:27:55
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
som jag skrev lite snabbt igårkväll så fick jag världens kick och bokade biljetter till One Direction konserten här i London den 8e juni. Jag var SÄKER på att det var slutsålt (eftersom det stått det typ överallt) men så såg jag plötsligt att någon tjej jag har på facebook hade köpt biljetter så då var jag också tvungen att boka. Har inte särskilt bra platser alls, men vad kan man förvänta sig när man bokar så sent? Hade ren tur på konserten i Sverige, vi fick superbra platser för att boka så sent (dvs när de släppte de nya platserna), och hade tyvärr inte sån tur igen. Men men, sitter på samma sektion som den finska tjejen iallafall så går kanske att lösa så vi får sitta bredvid varandra. Hon är också aupair så vi borde ju hinna träffas innan också...
 
Idag då? Ja, idag regnar det till och från, vilket känns så himla skumt eftersom det var typ bastu-värme ute igår. Scarlet fick sin vilja igenom när det började spöregna när vi var påväg till skolan och vi tog bussen istället så hon var nöjd haha. De var fett griniga imorse och hade helt klart vaknat på fel sida, men det släppte som tur var efter en timma eller så, haha. Nu är de på skolan och jag är hemma. Har hunnit städa lite, dricka te och göra en ansiktsmask, och nu ska jag se sista avsnittet av PLL. Vet dock redan vad plottwisten är (det var ett misstag, ett väldigt stort misstag, hatar att veta sånt, ville inte ens veta) så är inte så himla excited över det faktiskt, vill liksom bara att det ska vara över..
 
e så glaaaad pga 1d i juniiiiiiii wohooooooo!!!!!! 

One Direction, we'll meet again

Den 2013-09-06, kl 00:56:09
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1

Ja. Jag har alltså nyss köpt biljetter till One Directions konsert här i London den 8e juni. What. The. Fuck???? (Ja jag är glad, egentligen, är bara chockad just nu)


Julia äger

Den 2013-09-05, kl 13:41:23
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 1
Ska alltså käka chips ikväll, hehehe. Sen så har även mamma skickat ett paket idag (som jag tror bara innehåller linser??? Behöver dem verkligen iaf haha!) såååå det ser jag också fram emot!
annars då? Är ledig tredje dagen på raken då Katie och Frtizys jobbscheman förändrats under veckan. Var ute med Veronica i London igår-kväll. Försöker fortfarande bli frisk (har nu bara hosta och lever på nässpray). Och taggar såklart en tidig morgon imorgon.

är kanske världens sämsta bloggare

Den 2013-09-02, kl 21:31:03
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0
men helt ärligt så har jag inte så mycket intressant att blogga om. Haft en heldag med tjejerna idag så vi gick på McDonalds och käkade och sen drog vi till parken nån timma. Skönt ändå. Imorgon börjar de dock skola vilket innebär mer fritid för mig, i alla fall tills jag börjar skolan (även fast det bara är typ 3 timmar per dag och två dagar i veckan). Hur som, skönt.  
Imorgon ska jag åka in till skolan och betala resten av skolavgiften och sen åka in till stan och göra lite shopping på primark, blir nog rätt bra! Behöver utöka min garderob lite nu när jag inte kan dela kläder med min lillasyster längre, ahahah .......

One Direction - This Is Us

Den 2013-09-01, kl 22:03:55
Filed in Vardagslivet i England | Kommentarer: 0

Kan ju summera upp dagen såhär: superbra film och superbra sällskap!

Tror inte jag behöver säga något mer alls om dagen faktiskt. Hejdååå


© Headerbilder från Wallpapers Wide