försäkring, pass och andra vuxensaker

Den 2013-06-30, kl 20:25:47
Filed in Sånt som pågår innan | Kommentarer: 0
Imorgon är jag illa tvungen att ta mig upp ur sängen och åka in till byn för att ta tag i allt som måste göras innan jag åker, nu medans jag fortfarande har tid. Måste in på banken och få mig ett nytt bankkort som går att använda i utlandet, plus att jag måste höra med dem om de vet någonting om vår hemförsäkring eller hur tusan jag ska göra med den. Sedan måste jag åka förbi polisen och kolla upp om man kan göra pass här hemma eller om man måste åka iväg till Piteå/Luleå (vilket jag tror)(för Älvsbyn är litet och suger), för det är kanske inte en superbra idé att åka iväg utomlands i ett år med ett pass som går ut efter bara halva tiden.Och sedan, efter min lilla runda med ärenden, då måste jag komma ihåg att skicka iväg papperna till polisen så att jag får ett utdrag ur belastningsregistret på engelska så att min värdfamilj ska kunna registrera mig med Ofsted, haha.
 
Åh herregud vad jag känner mig vuxen och tråkig just nu. Längtar tills jag kan börja packa, för då kommer det äntligen kännas riktigt verkligt!

att göra-lista

Den 2013-06-29, kl 00:01:00
Filed in Sånt som pågår innan | Kommentarer: 1
Jag har nu ca 6 veckor kvar i Sverige innan jag sätter mig på planet och beger mig mot London, och jag kommer jobba ungefär 95% av åtminstone fem av de veckorna. Jag känner helt klart lite smått panik över att hinna göra allt som måste göras, och det känns som om min "att göra-lista" är femtio gånger längre än vad jag vill ha den för att verkligen kunna njuta av min sommar här i Sverige. Så, för att slippa känna mig så ensam i mitt lilla panikande tänkte jag dela med mig av min underbart roliga att göra-lista, så here you go:

• teckna ny försäkring/kolla upp om vår hemförsäkring funkar bra med aupairandet
• kolla upp om mitt EU-sjuk-kort fortfarande är giltigt
• göra nytt pass (något som kanske är rääättt så bra att göra, haha)
• se om jag kan frysa mitt mobilabbonemang
• få ett utdrag ur belastningsregistret
• köpa en eller fler eladaptrar
• köpa presenter till värdfamiljen
• eventuellt köpa en ny resväska
• köpa nya kläder
• eventuellt köpa en ny kamera
• skriva packningslista och packa
• träffa alla vänner, säga hejdå åt dem och min familj
 
Kommer självklart inte ha råd med att köpa hälften av det jag behöver/vill ha, mest på grund av att min lön inte kommer förrän i slutet av augusti och slutet av september, då jag redan är i England. Haha, så himla typiskt ändå. Men jag ska inte klaga; tack vare mina underbara föräldrar så fick jag en dator idag (eftersom att jag fyller år) då min gamla gick sönder i princip helt i veckan och aldrig skulle gå att flytta med. Så, där försvann åtminstone ett av "måste-köpen" jag egentligen hade på min lista. 
Det enda jag egentligen har problem med nu är vad tusan jag ska köpa till värdfamiljen. Jag menar, jag känner dem ju inte?! Hade dock planerat att köpa en påse bilar, lite lakrits och en bit torkat renkött. Det är ju sådär typiskt svenskt och lite typiskt norrländskt kanske. Men vad mer kan man köpa? Usch detta är ju omöjligt. Kommer sluta med att jag köper presenterna fem minuter innan jag går på flyget, haha. Herregud. Wish me luck alltså.

The Mahogany Sessions

Den 2013-06-23, kl 13:24:34
Filed in Musik | Kommentarer: 0
Jag har spenderat obehagligt mycket tid på youtube de senaste veckorna, och har tack vare det upptäckt världens bästa channel - The Mahogany Sessions. Det är då en grupp från London som filmar band och artister från UK när spelar upp en av deras låtar, akustiskt. Helt klart bästa sättet att hitta ny musik att lyssna på än så länge, haha, jag är faktiskt sjukt nöjd. Tänkte slänga in ett klipp eller två av låtar som kommer ta mig igenom ännu en supertråkig söndag innan jag överger bloggen ännu en gång
 
 

Midsommar

Den 2013-06-22, kl 18:14:49
Filed in Sånt som pågår innan | Kommentarer: 0
Igår var det min sista midsommar hemma i Sverige på minst ett år och jag bestämde mig för att spendera den i Luleå med lite roligt folk. Vi satt ute och grillade och drack och ska jag vara ärlig så var det ett värdelöst midsommarväder. Istället för att sitta i shorts eller klänning satt jag fullt påklädd med dubbla jackor på mig och lyckades frysa ändå, så jäkla typiskt. Men det var roligt ändå, trots kylan.
 
Tänkte lägga upp en vine från igår när Viktor och Kajsa gör "morgongympa" för att göra bloggen mindre tom, men jag är uppenbarligen för korkad för att förstå riktigt hur man gör och har som vanligt inte tagit några bilder så snor en från Rebeccas instagram istället, även fast jag gör tummen-ner och ser allmänt negativ ut, haha. 
 

53 DAGAR

Den 2013-06-17, kl 15:22:00
Filed in Sånt som pågår innan | Kommentarer: 0
Idag är det endast 53 dagar kvar till jag sätter mig på planet i Luleå för att mellanlanda i Stockholm innan jag reser vidare mot England. Det är endast 53 dagar kvar till jag säger hejdå åt min familj och alla mina kompisar. Endast 53 dagar kvar till jag verkligen flyttar, långt, lååångt bort. 53 dagar kvar.
Men vadå? Jag är så SJUKT taggad. Det kommer bli asbra och asroligt och jag ångrar mig inte en sekund att jag började leta familjer och verkligen bestämde mig för att åka bort ett år. Helt sjukt alltså.
 
Men nu ska jag ta och ta vara på mina sista 53 dagar här i Sverige. 
Adios

© Headerbilder från Wallpapers Wide